Whatsapp

In korte tijd is Whatsapp het meest gebruikte Social Media kanaal geworden. Grote kans dat jij het ook vaak gebruikt en in verschillende groepen op Whatsapp zit. Snel even naar huis appen dat je in de file zit en dus wat later thuis bent, afspreken op het Centraal Station en appen waar je precies staat. Voorbeelden die voor ons normaal zijn en heel handig. Whatsapp is eenvoudig te gebruiken, heel snel en up to date. Tijd voor tips voor zakelijk Whatsapp!

Gebruik jij Whatsapp ook zakelijk? Een afspraak maken met een klant, overleg in een groep over details van een bestelling en ga zo maar door?

Ik heb een aantal tips voor je voor de iPhone en iPad waarmee het gebruik van Whatsapp nog handiger wordt.

  1. Whatsapp bericht sturen

    1. Verzendlijsten   

    Wil je verschillende mensen die niet in één groep zitten hetzelfde bericht sturen, bijvoorbeeld als je een zomeractie wilt aankondigen. Dan heeft Whatsapp daar een handige functie voor.

Met “verzendlijsten”, linksboven op de Chat-pagina, kun je een nieuwe lijst aanmaken. Je kunt dan mensen uit je contactenlijst kiezen (die
jouw nummer hebben) en hen allemaal tegelijk een bericht sturen. Zij kunnen vervolgens reageren, maar dat bericht kan alleen jij bekijken.

 

whatsapp mailen2. Via mail bewaren  

Zeker bij een zakelijk Whatsapp-gesprek is het fijn om het per mail te bewaren, zodat er geen verwarring ontstaat over eventuele afspraken. Dit kan door de complete geschiedenis naar jezelf (of iemand anders) te mailen als txt-bestand. Ga daarvoor naar “contacten” in Whatsapp, tik op de persoon en kies voor ‘E-mail chat’. Je kunt vervolgens kiezen of je de geschiedenis met of zonder media-bijlagen wilt verzenden.

3. Afspraak in de agenda 

Geeft iemand een tijd door in een chat, dan worden de cijfers/ woorden in Whatsapp blauw, net zoals bij een url. Tik erop om daar meteen een afspraak van te maken in je agenda.

4. Locatie delen  

Heb je tegen iemand gezegd dat je onderweg bent en wil je jouw huidige locatie delen, dan kan dat. Tik in Deel locatie Whatsappeen gesprek links naast het invoervlak op het pijl-icoontje en kies voor ‘Deel locatie’. Via gps kun je hem vervolgens doorgeven. Dat is ook een gemakkelijker manier om te zien of jullie vlak bij elkaar zijn.

5. Messenger for Whatsapp : met deze app werk je gemakkelijk op de iPad

Om de iPad met Whatsapp te verbinden open je de app, waarna je een QR-code te zien krijgt. Scan de code via Whatsapp op de iPhone en je kunt aan de slag. In feite maak je daarmee een koppeling met de webversie van Whatsapp. Je moet dan ook zorgen dat je een geschikte iPhone hebt, die steeds verbonden is met internet, anders werkt de app niet. Ook moet je de nieuwste versie van Whatsapp op de iPhone installeren.

Om zakelijk te appen is dit heel geschikt. Je hebt een wat groter beeld en kunt gemakkelijker typen.