LinkedIn is het meest populaire sociale netwerk voor professionals. LinkedIn biedt vele handige opties. Veel gebruikers benutten nog lang niet alles van LinkedIn. Dit terwijl een goed LinkedIn-profiel heel waardevol is.

Of je nu werkt, studeert of op zoek bent naar een (nieuwe) baan, LinkedIn is een hele fijne tool om je te helpen bij het netwerken.

Je profiel is de plek om je grootste zakelijke successen en doelen te delen. Het is ook één van de kansen die je krijgt om een goede eerste indruk achter te laten op iemand die jou tegenkomt op LinkedIn. En dan maakt het niet uit of het een huidige of toekomstige collega is of bijvoorbeeld een recruiter.

Daarom 5 LinkedIn-tips.
1. Updates over jezelf weergeven of verbergen. Voordat je het profiel gaat wijzigen, is het handig om updates over jezelf te verbergen. Zo kun je wijzigingen doorvoeren, zonder dat  je connecties daar meldingen van krijgen. Veel van deze meldingen worden vaak gezien als spam

Ga naar ‘profiel’ en vervolgens naar ‘profiel bewerken’. Onder het kopje ‘Uw netwerk op de hoogte stellen’ zie je de schuif-button op ‘Ja’ staan. Deze schuif je naar ‘nee’. Vergeet niet als je klaar bent om deze weer op ‘ja’ te zetten, anders komt er geen enkele update meer van jou door.

 

LinkedIn schuif ja LinkedIn schuif nee2. Zorg voor een goede titel. De kopregel hoeft niet je baan en het bedrijf waar je werkt te zijn. Als je op zoek bent naar een baan, vul je hier je sterkste kwaliteiten in. Hoe specifieker je bent over wat jou onderscheidt van de concurrentie, hoe beter. Je kunt ook jouw droombaan invullen, zodat recruiters bij jou uitkomen als ze een vacature hebben.

 

 

 

3. Gebruik kernwoorden. Zorg ervoor dat je kernwoorden in je samenvatting gebruikt, zodat het gemakkelijker is om je profiel te vinden. Een tip is om te kijken naar de vacatures van de banen die je graag zou willen hebben. De woorden die je daar vaak tegenkomt, zijn woorden die recruiters gebruiken om te zoeken naar mensen als jij.

Maak geen typefouten, spelfouten of grammaticale fouten. Daar lees je je CV en sollicitatiebrief zo’n tien keer op na, dus doe dit bij je LinkedIn-profiel ook.

4. Een profiel met goede foto scoort veel beter. De mensen kijken het eerste naar de foto als ze op jouw profiel terecht komen. Kijk bij het maken in de camera, zodat je ook via de foto contact zoekt. De foto moet er professioneel uitzien, dus geen vakantiefoto of andere mensen of huisdieren op de foto. LinkedIn zet profielen zonder foto helemaal onderaan in de zoekresultaten.

5. Het toevoegen van paragrafen. LinkedIn biedt de mogelijkheid om paragrafen toe te voegen aan je profiel. Vaak zie ik dat de samenvatting niet toegevoegd is aan het profiel. Het is echter een belangrijk onderdeel, waarin je kunt vertellen wie je bent.  Je vertelt hier ook wat je voor de bezoeker van jouw profiel kunt betekenen. Wat kun je oplossen. Dit schrijf je meteen aan het begin van de samenvatting. Met het toevoegen van verschillende andere paragrafen kun je je professionele verhaal nog beter tot uitdrukking brengen.

Ga weer naar ‘Profiel’ en vervolgens naar ‘Profiel bewerken’. Onder de button ‘Samenvatting’ zie je de button ‘Meer weergeven’.

LinkedIn samenvatting toevoegen