De B.P. van de product-group van LinkedIn gaf op 22 september een presentatie over wat er gaat veranderen op LinkedIn. In dit artikel laat ik een paar belangrijke veranderingen zien. De uitrol gaat in fases de komende maanden en het zal per persoon verschillend zijn wanneer je precies de nieuwe LinkedIn-versie tot je beschikking hebt. Het wordt een enorme verbetering en vooruitgang.

Nieuwe menubalk

De LinkedIn menubalk bovenin het profiel verandert: strakker, duidelijker en overzichtelijker. Het tandwieltje helemaal rechts in de balk bevat de instellingen (momenteel zitten die achter de kleine profielfoto rechts op de zwarte balk).

 
Het persoonlijke profiel krijgt een andere lay-out

De nieuwe lay-out van je persoonlijke profiel komt er ook strakker en overzichtelijker uit te zien. Je naam, kopregel, huidige werkgever en opleiding komen meteen onder de coverfoto en profielfoto te staan. Je woonplaats of omgeving en het aantal connecties komen daar ook te staan. Direct daaronder staat de samenvatting, waarin de bezoeker kan lezen wie je bent, wat je te bieden hebt en verdere interessante informatie over jou.Je kunt nu iemand direct volgen door een speciale volg-button op je profiel. Je hoeft dus niet met iemand te linken om zijn of haar updates of blogs te volgen. Dat kan prettig zijn.

De contactgegevens staan nu aan de rechterkant.

profiel-l

Het LinkedIn-profiel bewerken

Je kunt jouw profiel gemakkelijker bewerken. Dat is straks niet meer zo onoverzichtelijk als nu met alle potloodjes. Het oogt rustiger, strakker. De optie ‘Who’s viewed your profile’ staat nu onder je verkorte profiel en je ziet daar ook hoeveel mensen je update hebben bekeken. Het lijkt meer op de mobiele applicatie.

Je kunt kopjes toevoegen aan je profiel met de ‘Add new profile section’ rechts. Daaronder kun je kiezen voor de optie om je profiel te bekijken zoals anderen jouw profiel zien. Ook kun je de optie om je profiel in een tweede taal aan te maken beter terugvinden.

profiel-l-2

 

Stel je wilt je samenvatting aanpassen? Dan klik je op ‘Add summary’ en vul je de gegevens in voor je samenvatting. Voor opsommingen en tekentjes ben je nog steeds afhankelijk van Word.

summary-l

Chatfunctie op LinkedIn

Momenteel kun je in de inbox met elkaar chatten, maar dat is niet zo handig. Fijn dat er een chatfunctie op het profiel zelf komt. Door te klikken op ‘Message’ opent zich direct een chatfunctie.

message-l

Homepage LinkedIn

De homepage ziet er veel strakker en overzichtelijker uit. Links zie je meteen je eigen profielfoto met het aantal keren dat je profiel en je updates bekeken zijn. Bij het plaatsen van een update kun je deze nu ook opslaan als concept.
startpagina-l