Op Social Media verandert nogal eens wat. Zo heeft Facebook onlangs allerlei veranderingen doorgevoerd onder andere dat contacten waarmee je niet bevriend bent, toch contact kunnen leggen via Messenger.

Maar ook LinkedIn is behoorlijk bezig met wijzigingen.  Op dit moment worden de groepen aangepast. Een reden hiervoor is dat er steeds meer aan promotie gedaan werd binnen groepen en steeds minder aan inhoudelijke discussies. Het kan zijn dat deze wijzigingen nog niet doorgevoerd zijn op jouw profiel. Dit zal dan binnenkort gebeuren.

Wat is er veranderd?

groepen LinkedIn verandering

Oude situatie: er staat voor sommige groepen een slotje. In de nieuwe situatie zie je in de lijst met groepen geen slotje meer. Ook zie je niet wie uit jouw netwerk lid zijn van groepen en of het een actieve groep is. Het enige dat je nu nog ziet is het aantal discussies en het aantal leden binnen de groep.

 

Er zijn nu  twee categorieën: standaardgroepen en verborgen groepen

Standaardgroepen    

Standaardgroepen zijn nog steeds vindbaar in de lijst maar zijn niet meer openbaar. Staat er “

[Lid]” “[member]” achter, dan ben je lid van de groep en kun je doorklikken naar je groep en de gehele inhoud zien.  Als je nog geen lid bent en er op klikt, kom je op een informatiepagina, maar zie je niets van de groepsdiscussies. Je ziet tien mensen uit jouw netwerk die lid zijn van de groep en je kunt zien waar de groep inhoudelijk over gaat en wie de beheerder is. Wil je lid worden, dan moet je altijd eerst toestemming vragen door op de “Word lid” knop te klikken. De beheerder bepaalt of je lid mag worden of niet.

Leden kunnen vanuit de groep alleen eerstegraads (directe) connecties uitnodigen om lid te worden van de groep.

Verborgen groepen                                                                                                                                                

Verborgen groepen zijn de privégroepen die voorheen met een slotje aangegeven werden. Ze zijn niet meer terug te vinden in de zoekresultaten, vandaar dat er nu veel minder groepen te vinden zijn ( ruim 800 duizend ). Maar hoe komt een verborgen groep dan aan zijn leden? Deze leden kunnen alleen door de groepsbeheerder en -eigenaar uitgenodigd worden. Deze groepen zij ook niet langer zichtbaar op je profiel.

Wat verandert er verder in de groepen?

  • Als je iets in een groep wilt plaatsen, een discussie, dan is daar geen goedkeuring meer voor nodig. Voorheen moest een beheerder daar goedkeuring voor geven.  Deze kan nu alleen nog iets verwijderen of jou als lid verwijderen.
  • Alle groepsleden kunnen nu ongepaste reacties en discussies markeren nadat ze zijn geplaatst.
  • Groepsdiscussies worden niet langer meer in de tijdslijnen van de leden getoond.
  • LinkedIn let meer op spam en filtert spamgerichte berichten er direct uit zodat de kwaliteit van de discussies verbeterd wordt.
  • Het tabblad “Promoties” is vanwege het hoge spamgehalte verwijderd.
  • Vacatures worden direct doorgeplaatst naar het tabblad “Vacatures”.
  • Subgroepen bestaan niet meer, de bestaande subgroepen zijn omgezet naar onafhankelijke groepen. Beheerders kunnen wel links in groepen opnemen die doorverwijzen naar deze herbenoemde “subgroepen”. Zij doen dit in het onderdeel “Over deze groep”.

LinkedIn Groups app

Er bestaat ondertussen voor IOS een LinkedIn groups app waarmee je je eigen groepsdiscussies en highlights van groepen kunt volgen. Ook worden hier suggesties gegeven voor nieuwe groepen. Binnenkort ook voor Android beschikbaar.